Spännande arbeten

Vi har väl alla ibland drömt oss bort och funderat på att göra något annat. Ibland så avfärdar vi våra dagdrömmar och tänker att det där kan man ändå aldrig tjäna pengar på, skrattar åt oss själva och viftar bort tanken. Från galet till coolt och från seriöst till löjligt, det finns tonvis med jobb därute som man kan tjäna pengar på och det finns arbeten som du aldrig ens hört talas om och vem vet, kanske du också kan tjäna pengar på din dröm. Vad är din passion? Kan du göra den till ett arbete? Låter det löjligt? Kolla in några av de jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig finnas:

Chokladkonsult

1372796_96776396Ja, älskar du choklad så existerar faktiskt drömjobbet för dig. Det finns olika chokladkonsulter. En del arbetar för stora företag som tillverkar choklad och andra har startat eget och får betalt för att köra chokladprovningar precis som en sommelier som har vinprovningar på företagsfester och konferenser med teamwork.

Legoskulptör

Om du aldrig ville sluta leka med lego som liten men trodde att det jobb du har nu var något du måste ha som vuxen, så tänk en gång till! Lego har ett flertal certifierade legobyggare som arbetar hela dagarna på att skapa och bygga modeller för dem. Däremot är konkurrensen hård och väldigt få blir anställda, inför senaste anställningen fick 23-åriga Andrew Johnson jobbet i en kamp mot 43 andra sökande.

Blogga från en ö

sdf26Det här jobbet är listat som officiellt det bästa jobbet i världen 2009 och man arbetar för Queensland Tourism Board. Brittiske Ben Southall vann platsen och får 73 400 pund för att leva på en ö i sex månader i det stora barriärrevet. Det enda han behövde göra var att filma och blogga om hur kul han hade medan han simmade, utforskade och helt enkelt bara njöt.